top of page
Search

De lente is voelbaar

De lente is voelbaar

De lente is al voelbaar en het heeft effect op je hele systeem. Dit voel je misschien bewust of juist niet. Maar je hele systeem zal er onbewust op reageren. In deze periode van het jaar is het tijd voor vernieuwing , nieuwe ideeën en groei.

Tijd om de winterbagage achter te laten. Dat wat er in de lente gebeurt, gebeurt ook in ons. De sneeuw en het ijs is ontdooid, het bevrorene ontdooid. Daardoor ontstaat er stroming en er nieuwe vitaliteit. Vanuit de aarde ontstaat nieuw leven , wachtend op ontluiking om zich aan de Wereld te laten zien. De zon wordt krachtiger en verwarmt de aarde. Zonder de zon heeft het prille leven geen kiemkracht, kan niet volgroeien en zichtbaar worden.

Vanuit het perspectief van het sjamanisme weerspiegelt alles in de natuur onze eigen natuur. Connectie met het zelf is connectie met de wereld om ons heen. Als we moeder aarde eren, eren we ook ons zelf en het bestaan. Dit heeft als gevolg een stevige aarding, wortels, hier zijn/voelen en vitaliteit.

Het nieuwe leven dat in de aarde wacht heeft een catalysator nodig om energie om te zetten in groei, het verzamelt kracht om te kunnen groeien en om zich uiteindelijk te kunnen laten zien aan de buitenwereld om daar verder gevoed te worden. Vader zon maakt connectie met moeder aarde en geeft ze warmte en liefde, hierdoor ontstaat stroming en zal de nieuwe energie die ontstaat zijn connectie met de buitenwereld vol vitaliteit kunnen laten zien. Ze is nu zichtbaar en kan daardoor verbinding maken met alle vitale levensenergie om zich heen. Hierop volgt meer groei en verbinding.

Hier onder zal ik een oefening beschrijven die mee kan helpen om bewust te worden van je lijf en je kiemkracht.

Ga zitten of neem een houding aan die voor jou prettig is, zonder dat je in slaap valt, en maak je ogen dicht. Voel eerst hoe je lijf aanvoelt. Wordt je dan bewust van je ademhaling en voel hoe de adem in en uit gaat. Neem 3 diepe ademteugen met lange inademing en lange uitademing . Vervolgens volg je je ademhaling zonder dat je deze verandert. Je ademhaling is goed zoals ze is.

Dan voel je je voeten, ze tintelen onder je voetzolen. De tinteling die je voelt kun je je voorstellen als een heldere bergrivier, fris, tintelend, vol energie en helder. Je staat er met je voeten midden in. In de bergrivier ligt helder zand en fijne ronde stenen. Je voelt de prettige rondingen van de stenen en het fijne zand onder je voeten. Het tintelen wordt steeds sterker onder je voeten. En de tinteling komt nu omhoog je lichaam in. Het voelt verfrissend en fijn.

Je laat het vanuit je voeten helemaal door en om je lijf stromen tot aan je kruin en weer terug. Je kunt dit zo vaak herhalen als je zelf wilt. En als de frisse energie door je lijf stroomt worden al je cellen gereinigd en tevens gevuld met hernieuwde frisse energie. De oude energie wordt afgevoerd naar de aarde. Er ontstaat een heerlijke stroming in je hele lijf.

Dan voel je boven je hoofd warmte ontstaan. Heerlijke warmte van de lentezon, de eerst zon van het jaar. Je geniet met volle teugen en neemt de warmte waar.

Je laat de zon via je hoofd door en om je hele lichaam stromen tot aan je tenen en terug. Stel je voor dat alle cellen in je lijf worden gevuld met gouden licht van de zon. Je voelt dat de vitaliteit toeneemt, de aarde energie en de energie van de zon hebben zich verbonden in je lichaam. Er is stroming, energie en vitaliteit om de winterbagage op te ruimen en de nieuwe lente energie te gebruiken voor vernieuwing, groei en verbinding.

Vanuit je hart groeit een prachtige bloem die open gaat en zich vol vertrouwen aan de wereld laat zien. Je voelt de connectie met jezelf en met de wereld om je heen.

Aarde, zon, groei en bloei.

Newdawn Essences om dit proces te ondersteunen zijn:


Nieuw leven

Dolmen

Hartconnectie

Reinigen

Inishmore

Heelheid

Expansie


217 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page